250x70x70cm – John Lugthart

Naam: John Lugthart
Afmetingen: 250 x 70 x 70cm
Vissen
12 Tropheus moorii,
10 Eretmodus cyanostictus,
2 Variabilichromis moorii

Inrichting

De droogkamer wordt verborgen door een 3d achterwand/zijwand. Dit is een relatief goedkoop model geweest (niet meer op de markt) welke ik deels op zijn kop erin heb gezet om gelijkenis te voorkomen. Aanvankelijk was dit een wat antraciet kleur, maar ik vond dat niet natuurlijk genoeg. Ik heb toen met elastopur de wanden ingesmeerd en ingestrooid met filterzand. De elastopur heeft van zichzelf al een beetje een zandkleur, dus dat werkte heel prettig.

De stenen zijn grotendeels keien die ik in de loop van de jaren verzameld heb, hetzij voor de tuin, hetzij voor de Vivarium projecten. Er zitten een paar kunststenen in, met name in de linker bovenhoek. Hier zitten ook de verwarmingselementen achter weggewerkt.

Onder de stenen liggen rasters en grotendeels “oude” achterwandjes op de bodem om beschadiging te voorkomen. Het zand wat in de bak ligt is filterzand.

Techniek

Deze bak is dus 250*70*70 cm en staat met nog meer bakken in de aquariumkamer. In de hoek zit een droogkamer waar de aanzuig slangen (3 in totaal) en retourslangen (2) lopen. Deze gaan via een gat in de muur naar de bijkeuken. 

In de bijkeuken staat een aanrechtblok en onder dit blok staan 2 Eheim Pro filter 3 pompen 1 grote 2080 en een wat kleinere. In de bak zelf zit nog een stromingspomp.

De verlichting bestaat uit 2 Led floodlights van 30 watt met 6500K / 2700 lumen. Daarnaast liggen er 3 LED buizen van Sera in met 10.000-12.000K.