200x60x55cm – John Ponsen

Naam
Afmetingen
Vissen

Waterwaarden

John Ponsen
200 x 60 x 55cm
20x Tropheus duboisi Maswa
5x Synodontis lucipinnis
1x Altolamprologus compressiceps Kiriza
1x Altolamprologus calvus ‘ink fin’

PH: 8.5
GH: 12
KH: 10/14
NO2: 0
NO3: 10

Inrichting

Achterwand HS stone grey, breuksteen en bodembedekking Caviar.
Het aquarium heb ik opgebouwd met een achterwand van HS. Op de bodem rubbermat om drukpunten tegen te gaan. Als steen heb ik breuksteen gebruikt die ik in mijn vorige bak ook had, deze steen vind ik gewoon mooi en bealgd goed. De stenen heb ik zo geplaatst dat het lijkt als het zo is neergevallen.

Zoals je ziet op de foto, is er veel diepte in de bak. Dat is mede dankzij de achterwand en de stenen. Als bodembedekking gebruik ik aquarium bodem Caviar, daar kleuren de vissen mooi bij

Techniek

De Filter bestaat uit een intern bioloog.
De opvoerpomp die ik daarbij gebruik is een Eheim Compact 3000+.
Voor wat extra stroming gebruik ik een Otto stromingspomp van 1200 L/uur.
Verwarming Jager 300 Watt. 
Verlichting tijdelijk T8 3x 58 Watt, wordt ledverlichting met nachtverlichtig.

Beschrijving

Dit is niet mijn eerste Tanganyika aquarium, ik ben al meer dan 20 jaar bezig met aquaria. Van de standaard sierbak tot Tanganyika. De vissen in deze aquarium zijn Tropheus duboisi Maswa (aufwuch eters).

Deze groep bestaat uit 20 vissen met wat jongen. Door de grote van de bak is een water verversing van tussen 30% en 50% nodig. Voeren doe ik 6 dagen per week 2 à 3 maal daags, zondag is een water ververs dag.