150x55x55cm – Niels de Smit

Naam
Afmetingen
Vissen

Davy Niels de Smit
150 x 55 x 55cm
2 x Altolamprologus calvus White 
11 x Paracyprichromis brieni ‘Yellow Cheeck’
5 x Julidochromis dickfeldi ‘Katete’
5 x Synodontis sp. polli White
10 x Xenotilapia flavipinnis ‘Ndole’

Inrichting

De bak is gevuld met filterzand van 0,4mm – 0,8mm/0,8mm – 1,25mm. Als decoratie is er gebruik gemaakt van Ardenner Rotssteen en Vallisneria spiralis. De achterwand en zijwanden zijn zelfgemaakt (evenals de lichtkap en ombouw). Het geheel staat op een stalen frame van 150 x 70 x 55 cm.

Techniek

De verlichting wordt aangestuurd door een Ghl Profilux Plus II aquarium computer. Deze regelt digitaal de verlichting (dimbaar) nachtverlichting en dagverlichting. De dagverlichting bestaat uit 2×36 watt T8 (1x Sylvana Aquastar 10000K en 1x Philips 865 6000k), als nachtverlichting hangt er een Ghl Simu-Led boven de bak.

Ook heeft deze een PH sensor en een temperatuur sensor. Via de knoppen op het display kun je verlichting, Ph, temperatuur en doseerpompen aansturen. Met dit apparaat kan je weersimulaties instellen. Denk dan bv aan onweer, regen, wolken en maanfases. Ook zit er een rs232 verbinding op voor communicatie met een Pc met supersimpele software.

De meeste kabels zitten rechtstreeks in de profilux bv de temperatuur sensor en Ph sensor. De verlichtig is een ander verhaal. 

Je kunt bij de profilux standaard dimbare balken kopen die kosten 252 euro per balk t5. Ik heb zelf gekozen voor een adapter aan de profilux waarmee ik zelf een los vsa kan aansturen. die is weer verbonden met twee 36watt Tl`s. Verder zit er een simuled balk aan die voor de weersomstandigheden en zonsop en ondergang zorgt deze plug je gelijk in de profilux.

De filtering van het water is geregeld via een bioloog van 60x30x40 waar een Eheim 1250 op is aangesloten. De bioloog is als volgt gevuld:
Vak 1: Filterwatten, Filtermatten
Vak 2: Sera Biopur , Sera Siporax
Vak 3: Substraat Stenen 
Vak 4: Pomp

Daarnaast staat er een potfilter op (Eheim 2217) die gevuld is met: Filterspons, Filterwatten, Sera Biopur en Substraatsteentjes. Aan het water wordt iedere week nog 25ml Pro-Fito toegevoegd om de groei van de planten te stimuleren.

Al het leidingwerk is gemaakt van 20 mm PVC en Eheim kogelkranen. Er zijn apart geschakelde stopcontacten voor de pompen en 2 verwarmingselementen (100 en 75 Watt).

Voeding: 3x per week diepvriesvoer (Cyclops en Krill) en 4x Per week Droogvoer (Naturefood Premium Cichlid Plant, Artemia Vlokken, Spirulina Vlokken en Cichliden Mix)