Diamantvorm 1000L – Dave de Leede

Naam
AfmetingenVissen

Dave de Leede
Mijn aquarium is een diamant vorm (hoekaquarium) met twee lange zijden van 135 cm, twee zijden van 40 cm en een voorruit van 140cm 
13 Tropheus sp. ‘black’ Bemba
11 Tropheus duboisi ‘Maswa’ 
2 Neolamprologus leleupi
3 Cyphotilapia frontosa 
5 Synodontis multipunctatus 

Techniek

Op mijn aquarium werk ik met drie soorten filters. Ten eerste met een bioloog van 120x40x30 waar ik over zeoliet, poreus steen, kalksteen en koraal zand filter. Hierop staat een Eheim type 1060 cap. 2450 liter/uur.
Tevens gebruik ik twee pot filters Eheim type 2217. cap. 1000 liter/uur met alleen filterwatten.

Beschrijving

Ik weet dat de combinatie Frontosa’s en Tropheus niet zo gelukkig is maar ja, de volwassen Frontosa man heb ik reeds 11 jaar in mijn aquarium en gaat dus echt niet weg. Om schommelziekte etc. te voorkomen voer ik altijd met spirulina van OSI en mijn Frontosa’s nemen genoegen met levende steurgarnalen, gekookte mossels en guppen (dit is te groot voor de tropheus en de kleine beetjes die ze binnen krijgen nemen ze in het wild ook op tussen de algen vandaan).